Насловна Вијести Америка уводи нове санкције Русији и Бјелорусији

Америка уводи нове санкције Русији и Бјелорусији

160
0

САД уводе додатне санкције Москви, а оне ће се односити и на Бјелорусију због њеног помагања руског напада на Украјину, саопштила је данас Бијела кућа.

Како се наводи у саопштењу, САД ће предузети мјере како би позвале на одговорност Бјелорусију због омогућавања Путинове инвазије на Украјину, а такође њихов циљ треба да буде слабљење руског одбрамбеног сектора и војне моћи у наредном периоду, преноси Ројтерс.

Према Бијелој кући, санкције ће се односити на најважније изворе богатства Русије, а такође ће бити уведена забрана руским авио-компанијама да користе амерички ваздушни простор.

Министарство трговине САД увело је и за Бјелорусију строге контроле извоза, мјере које су ступиле на снагу за Русију 24. фебруара „као одговор на то што је Бјелорусија значајно омогућила даљу инвазију Русије на Украјину“.

Наведено је да ће ове контроле помоћи да се спријечи преусмјеравање производа, укључујући технологију и софтвер, у ваздухопловном и поморском и сектору одбране, у Русију преко Бјелорусије.

САД стално повећавају санкције Москви, након што је руски предсједник Путин започео инвазију на Украјину 24. фебруара, а Бјелорусија дозволила руским трупама да користе њену територију као полазну основу за напад, наводи Ројтерс.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстВојна операција у Украјини, дан седми: Ракетни удари на Министарство одбране у Кијеву
Сљедећи текстДодик тражио да БиХ заузме јасан став о Украјини, Комшић и Џаферовић одбили