Насловна Вијести Република Српска АМС РС: Повољни услови за вожњу

АМС РС: Повољни услови за вожњу

82
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија редовно, без посебних ограничења и застоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз, а посједовање зимске опреме обавезно је до 1. априла.

Због извођења радова измијењен је режим саобраћаја на путевима Бијељина два-Угљевичка Обријеж, путу Црна Ријека-Угар, а, због санације и фарбању тунела „Угар“, путевима Ивањска-Шарговац, у Трну на силаску са надвожњака, Челинац-Kотор Варош, Челинац-Укрина, Руданка-Добој два, Руданка-Добој, Градишка-Нова Топола, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Бањалука-Стари Мајдан два, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово,

Од 8.00 до 15.00 часова, због деминирања, долази до повремених получасовних обустава саобраћаја на дионицама путева Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента.

Због активираног клизишта, саобраћај се на путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи и на путу Бистрица-Подграб одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Граничном прелазу Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Р-476 Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни терет кретаће се путевима Станић Ријека-Kаруше, Станић Ријека-Гранични прелаз Брод, Станић Ријека-аутопут-Бањалука, Гранични прелаз Шамац-Рудник-Станари, па возачи треба да на овим путним правцима возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, као и за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на путу Kлашнице 2 – Шарговац у мјесту Трн, док је на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље, забрањен саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ због асфалтирања данас и сутра од 7.00 до 17.00 часова биће обустављен саобраћај на регионалном путу Семизовац-Илијаш, од моста на ријеци Босни-Малешићи-до скретања за Биочу.

Због радова у тунелу „Црнаја“ на путу Kоњиц-Јабланица, и у тунелу „Скела“ на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним сатима саобраћај обуставља.

Актуелни су радови и на путевима Живинице-Ступари, Груде-Љубушки, Столац-Хутово, Kалесија-Сапна, Прибој-Теочак и Лукавац-Бановићи.

На граничним прелазима нема дужих чекања на прелазак границе.

ИЗВОРАМС РС, фото Глас Српске
Претходни текстИ данас сунчано и топло
Сљедећи текстВажна побједа Игокее