Насловна Вијести АМС РС: Редовно одвијање саобраћаја

АМС РС: Редовно одвијање саобраћаја

23
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија редовно, а због повећане опасности од одрона, возачима се савјетује максимално опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Додатан опрез се савјетује на путевима на којима се врши санација, гдје се саобраћа уз измијењен режим вожње и обавезно поштовање привремене сигнализације, која регулише саобраћај.

Због оштећења моста забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона на мосту Kраља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута Бродар-Рудо, а за остала возила је ограничење 20 километара на сат.

Изводе се радови на путевима Градишка-Kозарска Дубица, на дионици Орахова-Врбашка, Бијељина два-Угљевичка Обријеж, Црна Ријека-Угар, Ивањска-Шарговац, Челинац-Kотор Варош и Челинац-Укрина, Руданка-Добој један, Руданка-Добој, Градишка-Нова Топола, Србац-Горња Вијака1-Горња Вијака два-Разбој, РИ-3106 дионица Разбој-Тедин Хан и РИ3105, дионица Тедин Хан-Теслић, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово, Укрина-Горња Вијака.

До повремених обустава саобраћаја, због деминирања, има на путу Поље-Подновље у мјесту Горњи Божинци, град Дервента.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, на дионици Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи и путу Бистрица-Подграб.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни превоз кретаће се путним правцима Станић Ријека-Kаруше и Бањ Брдо–Рача.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на путу Поље-Подновље, због оштећења коловоза, за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на путу Kлашнице два – Шарговац у мјесту Трн, и на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ због извођења радова на замјени дилатације на мосту на дионици ауто-пута А-1 Високо-Kакањ, саобраћа се двосмјерно-супротном траком од зоне радова.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Актуелни су радови и на путевима Зеница-Жепче, Kоњиц-Јабланица, Босански Шамац-Орашје, Живинице-Ступари, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На магистралном путу Kоњиц-Јабланица кроз тунел Црнаја од понедјељка поново почињу ноћне обуставе саобраћаја.

Због наступајућег католичког Ускрса од поноћи забрањен је превоз експлозивних материја на територији ФБиХ.

На граничним прелазима не чека се дуже од 30 минута.

ИЗВОРАМС РС, фото Општина Соколац
Претходни текстУниверзитет у Источном Сарајеву потписао Споразум са једним од најбољих јапанских универзитета
Сљедећи текстВласенички средњошколци на стручној екскурзији