Насловна Вијести Република Српска АМС РС: Саобраћај појачан у градским срединама

АМС РС: Саобраћај појачан у градским срединама

180
0

Саобраћај се на већини путева одвија без застоја, вози се по претежно сувим коловозима, а фреквенција возила је појачана у градским срединама, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На путевима у вишим планинским предјелима мјестимично има заосталог снијега или поледице.

Усљед пораста температуре и топљења снијега повећана је опасност од одрона.
Измјене у одвијању саобраћаја су на дионицама на којима се изводе радови, а пролазак возила на тим локацијама регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијом.

Саобраћај се због клизишта одвија отежано на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, као и на дионици Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, гдје путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен. Из АМС-а савјетују возачима да буду опрезни на путевима којима се креће превоз вангабаритног терета и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У Федерацији БиХ измјене у саобраћају због радова и даље су актуелне у тунелима Црнаја на путу Kоњиц-Јабланица, Скела на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф и Чакловићи на путу Тузла-Kалесија.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима Јабланица-Мостар, Груде-Љубушки и Столац-Хутово. На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

ИЗВОРАМС РС, фото Дневник
Претходни текстПосланици данас о Нацрту закона о ВСТС-у Српске
Сљедећи текстДвије млађе особе погинуле, а двије тешко повријеђене у саобраћајној несрећи у Боки Которској