Насловна Вијести Београд се оштро противи захтјеву Приштине за чланство у Интерполу

Београд се оштро противи захтјеву Приштине за чланство у Интерполу

217
0

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је данас предсједнику Интерпола Ахмеду Насеру ел Раисију у Дубаију да се Србија оштро противи сваком захтјеву Приштине за чланство у овој међународној полицијској организацији.

Вулин је Ел Раисија, који је и генерални инспектор у Министарству унутрашњих послова Уједињених Арапских Емирата, још једном упознао са свим аргументима Србије против чланства Приштине, јер би то било супротно међународном праву, али и самом смислу постојања ове међународне полицијске организације.

„Став Уједињених Арапских Емирата на засједању Генералне скупштине у Дубаију 2018. године био је од великог значаја за спречавање политизације Интерпола и преседана који би имао несагледиве последице по све државе чланице организације“, рекао је Вулин.

Он је нагласио да привремене институције самоуправе у Приштини не смију да буду члан било које међународне организације, а посебно не оне која располаже информацијама о криминалу и организованим криминалним групама, саопштено је из МУП-а.

Вулин је рекао да ће Србија наставити да даје пуну подршку раду Интерпола.

Он је закључио да је Србија поуздан и снажан партнер у напорима да се рад Интерпола и његових тијела модернизује и не допусти његова политизација.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНова иницијатива: Преговори Украјине и Русије да се воде у Будимпешти
Сљедећи текстСутра три деценије од првог Устава Српске