Насловна Вијести Регион Београд се снажно противи пријему Приштине у Савјет Европе

Београд се снажно противи пријему Приштине у Савјет Европе

251
0
Србија се снажно противи покретању процедуре за пријем Приштине у Савјет Европе јер би то представљало кршење Статута и нарушило јединство те организације, рекао је данас министар спољних послова Србије Никола Селаковић.

Он је у Београду, на састанку са генералним секретаром Савјета Европе Маријом Пејчиновић Бурић, навео да, у складу са политиком нормализације односа са Приштином, Србија подржава сваки ангажман овог савјета на Космету чији је циљ унапређење стандарда у домену људских права, владавине права и демократије, а који је у складу са Резолуцијом Савјета безбједности УН 1244 и статусно неутралним приступом.

Селаковић је навео да Србија са великом пажњом и забринутошћу прати актуелна дешавања на истоку Европе и нагласио да српски народ и Русе и Украјинце сматра братским народима и да су јој и Русија и Украјина пријатељске земље, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Шеф српске дипломатије поздравио је одлуку Парламентарне скупштине Савјета Европе да упути посматрачку мисију за предстојеће предсједничке и парламентарне изборе у Србији.

ИЗВОРSRNA
Претходни текст„Прошле године издвојено 13 милиона КМ за самозапошљавање бораца“
Сљедећи текстСутра промјенљиво до претежно облачно вријеме