Насловна Вијести Република Српска Биће приведени сви који су сарађивали са одговорнима за убиство Башића

Биће приведени сви који су сарађивали са одговорнима за убиство Башића

221
0

Директор Полиције Републике Српске Синиша Kострешевић, изјавио је да истрага убиства полицијског начелника из Приједора Раденка Башића, није завршена хапшењем убице, налогодаваца и помагача, већ да се шири, те поручио да ће бити приведени сви који су имали дилове са ухапшеном групом.

„Биле те особе из криминалног миљеа или из наших редова, биће приведени“, рекао је Kострешевић за београдске „Вечерње новости“.

Он је истакао да се истражују сви могући мотиви и радње које су довеле до злочина, а указао је и на то да је организована криминална група, која је ликвидирала Башића, била повезана и са регионалним криминалцима.

Kострешевић је рекао да полиција мора имати контакте са криминалцима, али да се морају знати правила, због чега ће сада сви бити под лупом.

„Још не могу да повјерујем да је некоме пало на памет да убије полицајца. Толики ниво дрскости није ми јасан. Можда убица и наручилац тек сада, када су у затвору, постају свјесни шта су урадили“, рекао је Kострешевић.

Kада је ријеч о измјени законске регулативе у Српској која би на повећала заштиту полицајаца, Kострешевић каже да је истина да судска и казнена политика морају бити ригорозније.

Kострешевић је рекао да је Полиција постигла добре резултате усљед Еурополовог распакивања апликација „Скај“ и „Аном“.

„Званични податак је да је МУП Српске једини у БиХ и на Балкану имао директне реализације по питању `Скај` апликације у сарадњи и уз подршку полицијских агенција БиХ. То су биле три одличне акције у којима су разбијене криминалне групе“, навео је Kострешевић и додао да неће бити обуставе распакивања „Скај“ апликације и амнестираних у том погледу.

Он је поводом предстојећег обиљежавања 4. априла – Дана полиције и 30 година МУП-а истакао да плаве униформе Српске стоје раме уз раме са свим европским и свјетским полицијама по обучености и знању.

„Имамо и квалитет и резултате и улажемо у нове генерације“, закључио је Kострешевић.

ИЗВОРсрна, фото Новости.рс
Претходни текстПотребан опрез у вожњи
Сљедећи текстПрекинут интервју са Кривокапићем, уредник превезен у Клинички центар