Насловна Вијести Бијељина: На Првенству Српске око 370 такмичара

Бијељина: На Првенству Српске око 370 такмичара

25
0

У Бијељини ће данас бити одржано Првенство Републике Српске у теквондоу на којем ће се окупити око 370 такмичара из 19 клубова из цијеле Српске, а такмичиће се у више категорија.

Предсједник Текводно клуба „Сокол“ из Бијељине Александар Бештић рекао је Срни да су они домаћини овог такмичења, а да је организатор Теквондо савез Републике Српске.

Бештић је навео да ће се Првенство одржати у борбама у категоријама – вртићанци, млађи кадети, кадети, јуниори, сениори, код оба пола. Први пут ће се најмлађи такмичари опробати у дисциплини кик.

Такмичење ће бити одржано у спортској сали Гимназије на пет борилишта, док су шесто кикови.

Бештић је захвалио Градској управи и свим пријатељима клуба који су подржали организацију Првенства Републике Српске у Бијељини.

Он је напоменуо да због вируса корона протекле двије године није било такмичења, али да су од ове године почели да се враћају на борилишта.

Чланови Теквондо клуба „Сокол“ су на недавно одржаном Првенству БиХ у Зеници, на ком је наступило око 700 такмичара, освојили једно злато, четири сребра и пет бронзаних медаља.

Бештић је рекао да су чланови овог клуба постали и вицешампиони БиХ у јуниорској екипној конкуренцији, као и да су постигли запажене резултате на „Зрењанин опену“.

Према његовим ријечима, Теквондо клуб „Сокол“ ради већ 16 година, током којих су освојили бројне медаље на такмичењима у земљи и региону, били су вишеструки прваци БиХ у кадетској, јунорској и сениорској конкуренцији, као и 12 пута екипни шампиони Републике Српске.

„У клупској ризници имамо око 300 пехара освојених током дугогодишњег рада“, навео је Бештић и додао да су такмичари овог клуба за 16 година освојили 30 балканских медаља.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текст„Пулс града“ 01.04.2022.
Сљедећи текстУ Алексинцу Дан жалости због рударске несреће