Насловна Вијести Источно Сарајево Бјелица: Да се не заборави дан прве смотре српске милиције у БиХ

Бјелица: Да се не заборави дан прве смотре српске милиције у БиХ

242
0

Општина Соколац предложиће Министарству унутрашњих послова  Републике Српске, да идуће године тактичко-технички збор МУП-а буде одржан 30. марта на Сокоцу у знак сјећања на прво постројавање милиције Српске Републике БиХ 1992. године.

Одборници Скупштине општине Соколац подржали су једногласно приједлог начелника општине Милована Бјелице да се, уз подршку МУП-у Српске за унапређење рада и побољшање опремања и кадровског јачања, предложи овај начин обиљежавања Дана првог постројавања милиције Српске Републике БиХ на стадиону „Бара“ на Сокоцу.

„Поштујемо 4. април – Дан полиције Републике Српске, али желимо и да се не заборави значај прве смотре након што је Скупштина Српског народа у БиХ донијела одлуку о формирању Владе Српске Републике БиХ, а 27. марта 1992. и Закон о унутрашњим пословима“, рекао је Бјелица.

Он је подсјетио да је већ 30. марта 1992. године одржана прва смотра српске милиције на Сокоцу када је постројено 230 људи, од којих 70 за извршавање посебних задатака.

Према његовим ријечима, овакав тактичко-технички збор МУП-а био би знак поштовања према људима који су тада били у строју и који су положили животе у одбрани Републике Српске.

Ветерани служби безбједности Републике Српске, Подружница Источно Сарајево обиљежили су 30. марта 30 година од прве смотре милиције Српске Републике БиХ на Сокоцу уз апел да се овај датум уврсти у датуме од посебног значаја за Републику Српску.

ИЗВОРсрна, фото Општина Соколац
Претходни текстДрастичан скок цијена меса у БиХ
Сљедећи текстФормиран организациони одбор за обиљежавање три деценије страдања Срба Бирча и Подриња