Насловна Вијести Република Српска Братунац: Смијењени замјеник начелника и потпредсједник Скупштине

Братунац: Смијењени замјеник начелника и потпредсједник Скупштине

209
0

На данашњој сједници Скупштине општине Братунац тајним гласањем смијењен је замјеник начелника ове општине Бранислав Тришић из Уједињене Српске.

Иницијативу за смјену покренуло је 13 одборника од 25 колико броји братуначки парламент, а подршку је дао и начелник општине Срђан Ранкић. За опозив Тришића гласало је 17 одборника.

Такође, иста група одборника покренула је иницијативу за смјену потпредсједника Скупштине општине Десимира Вулића из Социјалистичке партије Српске. Након тајног гласања утврђено је да је већина, односно 13 одборника, гласало за његов опозив.

Након ових кадровских питања без дискусија су усвојени извјештаји о раду Скупштине и начелника општине Братунац за прошлу годину као и програми њиховог рада за ову годину.

Усвојено је још неколико техничких одлука неопходних за обрачунавање накнада и рад општинских стручних служби.

Након 11. тачке дневног реда сједница је прекинута, а чак још 27 тачака остало је да се разматрају на наставку скупштинског засједања, чији термин ће бити накнадно објављен.

Међу тим тачкама су и извјештаји о раду управних и надзорних одбора те директора јавних установа, чији је оснивач општина, њихови програми рада те смјена вршилаца дужности директора и постављање других као и чланова управних и надзорних одбора.

Претходни текстПутин: Запад је империја лажи
Сљедећи текстЗавршени преговори између Русије и Украјине