Насловна Вијести Република Српска Човић: За разлику од Изетбеговића, политички договори са Додиком буду спроведени у...

Човић: За разлику од Изетбеговића, политички договори са Додиком буду спроведени у дјело

201
0

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић, рекао је да заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, води политику да рата више никада не буде, те да је то један од разлога што је било важно да дође у Народну скупштину Републике Српске.

„Учинићемо све да кроз разговоре дођемо до договора како више не би било ниједне жртве политике“, рекао је Човић.

Човић је навео да стоји иза свега што је рекао обраћајући се посланицима Народне скупштине Републике Српске, те да остаје при ставу да је Република Српска чињеница и реалност – од Дејтонског споразума па надаље, те да је елемент Устава БиХ.

„Циљ ми је био и да Хрватима који живе у Републици Српској, поручим да нису напуштени, те да кроз републичке институције имају подршку оних који воде политику у име хрватског народа“, рекао је Човић вечерас за РТРС.

Он сматра да су разговори о Изборном закону при крају, те да ће Хрватски народни сабор на сједници заказаној за 19. фебруар заузети јасан став о будућности хрватског народа, када је ријеч о овом закону.

„Вјерујемо да је одлуком Уставног суда Изборни закон растерећен одређених чланова који се тичу домова народа, те док се они не допуне, нећемо имати услове за одржавање избора“, рекао је Човић и додао да очекује да ће преговори о измјенама Изборног закона БиХ ускоро бити завршени.

Човић је навео да Хрвати желе чувати БиХ, која је и њихова домовина, али да ће, уколико не буде других рјешења, кренути са иницијативама како промијенити Устав БиХ, односно уређење Федерације БиХ.

„Један број политичара из Сарајева мораће научити да воли своју земљу, да цијени свој Устав, умјесто што се хвале да су патриоте и пробосанци“, рекао је Човић.

Човић је рекао да много чешће разговара са предсједником СДА Бакиром Изетбеговићем него са Додиком, али да се договори са предсједником СНСД-а спроведу у дјело.

„Сваки разговор и договор са Изетбеговићем се на крају заврши тако да се извињава што се мора промијенити нешто што смо договорили“, рекао је Човић.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстДвије млађе особе погинуле, а двије тешко повријеђене у саобраћајној несрећи у Боки Которској
Сљедећи текстРС: Све већа потражња за новим становима