Насловна Вијести „Дан напада биће 16. фебруар!“: Предсједник Украјине се обратио народу

„Дан напада биће 16. фебруар!“: Предсједник Украјине се обратио народу

231
0

 

Предсједник Украјине Володимир Зеленски рекао је да ће Русија у сриједу кренути у напад на земљу.
“Велики људи велике земље! Пред нашом земљом су били озбиљни спољни и унутрашњи изазови који од мене и сваког од нас захтијевају одговорност, повјерење и конкретне акције”, рекао је Зеленски у видеу на Фејсбуку.

“Заплашени смо великим ратом и још једном је одређен датум војне инвазије. Ово није први пут. Али наша држава је данас јача него икад. Тежимо миру и желимо да сва питања ријешавамо искључиво преговорима. И Донбас, и Крим ће се вратити Украјини. Само на дипломатски начин. Не гледамо у туђе, али своје не дамо. Имамо невјероватну војску. Наши момци имају јединствено борбено искуство и модерно оружје. Ово је јача војска него прије осам година. Ми смо увјерени у наше оружане снаге, а и наша војска треба да осјети нашу подршку, наше заједништво и наше јединство. Основа наше војске је повјерење у сопствени народ и јака економија”, поручио је он.

Како је рекао, речено им је да ће 16. фебруар бити дан напада.

“Направићемо од тог дана, дан јединства. Декрет је већ потписан. Данас поподне ћемо окачити националне заставе, ставити плаво-жуте траке и показати свијету наше јединство. Имамо једну велику европску тежњу. Желимо слободу и спремни смо да гласамо за њу. Са неба нас посматра 14 хиљада бранитеља и цивила који су погинули у овом рату. И нећемо их издати. Сви желимо да живимо срећно, а срећа прати храбре. Никада нисмо могли да одустанемо и нећемо то да научимо. Волите Украјину! Ми смо у миру! Смо јаки! Ми смо заједно!”, поручио је Зеленски.

 

Претходни текстОдржан осми сабор изворног пјевања „Рудо 2022″(ФОТО)
Сљедећи текстИзвршена почасна артиљеријска паљба поводом Дана државности Србије