Насловна Вијести Данас хитна сједница о новцу за изборе

Данас хитна сједница о новцу за изборе

209
0

Хитна сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ заказана је за данас на захтјев бошњачких делегата да би се обезбиједила новчана средства за опште изборе у БиХ 2. октобра, најављено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Свих пет делегата Клуба Бошњака у Дому народа потписали су и 16. маја доставили Колегијуму Дома народа захтјев за сазивање хитне сједнице како би била обезбијеђена новчана средстава за опште изборе.

Приједлогом закључка који је у склопу захтјева за одржавање хитне сједнице предвиђа се да Дом народа наложи Савјету министара доношење одлуке о одобравању и расподјели средстава у износу од 12,5 милиона КМ на име расхода Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ за одржавање овогодишњих општих избора.

Затражено је да сједници, осим предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије и министра финансија и трезора у Савјету министара Вјекослава Беванде, присуствује и предсједник ЦИК-а Суад Арнаутовић.

Замјеник предсједавајућег Дома народа Никола Шпирић изјавио је раније Срни да је бесмислено одржавати хитну сједницу коју је тражио Клуб бошњачког народа након неуспјелог покушаја Савјета министара да дође до одлуке о финансирању избора, јер је Министарство финансија и трезора у Савјету министара упозорило да се ради о незаконитој одлуци.

Он је рекао да је бесмислено да домови Парламентарне скупштине БиХ доносе закључке којима ће наређивати Савјету министара да доноси и проводи незаконите одлуке.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКраћи застоји на мјестима извођења радова
Сљедећи текстСутра Свети Ћирило и Методије