Насловна Вијести Источно Сарајево Данас о формирању регионалног савјета за образовање

Данас о формирању регионалног савјета за образовање

216
0

У Источном Сарајеву данас ће, на иницијативу Министарства просвјете и културе Републике Српске и Уније удружења послодаваца Српске, бити одржан састанак на којем би требало да буде формиран регионални савјет за образовање.

Састанку ће, осим представника шест општина града Источно Сарајево, присуствовати и представници општина Рудо, Фоча, Вишеград, Kалиновик, Рогатица и Чајниче, директори средњих школа са овог подручја, као и представници Завода за запошљавање Републике Српске, објављено је на званичној страници града Источно Сарајево.

Сврха формирања Регионалног савјета за образовање, како досадашњи консултативни састанци показују, јесте првенствено потреба за јачањем сарадње између свих актера заинтересованих за локални економски развој, као и обавеза побољшања рада образовног система.

Унија удружења послодаваца Републике Српске сматра да ће конституисање заједничког ђеловања помоћи остваривању високог нивоа комуникације на регионалном нивоу, пружању подршке школама у каријерном вођењу и савјетовању ученика, те промоцији дефицитарних занимања.

Циљ формирања Регионалног савјета за образовање јесте усклађивање образовања са тржиштем рада, а нарочит утицај очекује се у домену подршке креирању и спровођењу уписне политике у средњим стручним школама.

Kонститутивни састанак Регионалног савјета за образовање биће одржан у 12.00 часова у сали Скупштине града Источно Сарајево.

ИЗВОРсрна, фото Град Источно Сарајево
Претходни текстОсумњичени за убиство полицијског службеника Башића спроведени у Тужилаштво (ФОТО/ВИДЕО)
Сљедећи текстТроје мртвих у пуцњави у Зајечару