Насловна Вијести Димитрије Игњић ученик генерације Средње школе „28. јуни“

Димитрије Игњић ученик генерације Средње школе „28. јуни“

14
0

Средња школа „28. јуни“ испратила је још једну генерације матураната, а између много добрих и вриједних ђака, изабрала је најбоље.

Ученик генерације у школској 2021/22. години је Димитрије Игњић.

Димитрије Игњић рођен је 16. јуна 2003. године у Касиндолу. Одличан је ученик са примјерним владањем. ЈУ Средњу школу „28. јуни” представљао је на такмичењима из математике, физике и основа електротехнике.

Како сам Игњић каже, за живот са свим замкама и радостима припремали су га отац Младен, мајка Саја, бака Ленка и брат Лазар, са којим је заједно дошао на свијет.

– Љубав према знању код мене је развила учитељица Наташа Бозало. Да успјешно савладам све изазове који се постављају пред средњошколца, помогла ми је моја разредница, школска мајка, професорица Тања Нишић. Уз помоћ професорице Милице Поповић Новаковић схватио сам да је математика стил живота који ми се допада, а не наука – каже Димитрије који је, такође, заљубљеник у фолклор и члан СКУД „Бошко Вујадин”.

Планира да се и даље формално и неформално образује и усавршава, те да студира Факултет техничких наука, гдје ће се, као и до сада, водити мотом: „Можемо колико знамо”,  саопштено је на „Фејсбук“ страници ове школе.

ИЗВОРКатера, фото ФБ
Претходни текстСофовић није започео заказану сједницу Скупштине општине Вишеград
Сљедећи текст„Пулс града“ 20.05.2022.