Насловна Вијести Република Српска До 10. марта регресирано дизел гориво пољопривредницима

До 10. марта регресирано дизел гориво пољопривредницима

149
0

Влада Републике Српске и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске учиниће све да што прије, а најкасније до 10. марта, почне подјела регресираног дизела горива што ће знатно помоћи прољећну сјетва.

Из Министарства истичу да су Влада Српске и овај ресор међу првим у региону припремили сет мјера помоћи пољопривреди у условима пандемије корона вируса и реаговали на најновије поремећаје на тржишту сетом мјера којима са додатних 10 милиона КМ помаже пољопривредну производњу.

У саопштењу се наводи да је обезбијеђена исплата подстицаја у рекордном року, те да су и све обавезе из 2021. године исплаћене пољопривредницима.

Влада и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске су, како се наводи, свјесни да се свим овим мјерама не могу ријешити сви проблеми пољопривредних произвођача, посебно у условима дивљања цијена енергената на свјетском тржишту, али сматрају да су мјере које су донесене, ипак, адекватне и да ће представљати знатну помоћ, што је потврђено и од самих произвођача.

У саопштењу је наведено да овим путем Министарство демантује нетачне информације које је изнио посланик СДС-а Миладин Станић о подршци произвођачима пшенице, „јер подршка по хектару не износи 300 КМ, него је уз нови сет мјера та подршка повећана на 400 КМ“.

„Уз додатних 50 КМ по хектару за регресирани дизел, да не помињемо друге мјере подршке кроз Правилник о подстицајима и Правилник о капиталним инвестицијама“, наведено је из Министарства.

У саопштењу се додаје да ће уколико се укаже потреба, као и ранијих година, Влада и Министарство додатно реаговати и помоћи пољопривредницима.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВишеград: Ријешити проблем паса луталица
Сљедећи текстУ Требињу приказан документарни филм „Јени, мало свјетло са запада“