Насловна Вијести Додик: БиХ није разматрала ситуацију која се односи на Украјину

Додик: БиХ није разматрала ситуацију која се односи на Украјину

30
0

БиХ није разматрала ситуацију која се односи на Украјину нити је донијела било какву одлуку о томе, тако да нико нема право нити може да говори у њено име, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Додик је рекао да је Свен Алкалај, амбасадор БиХ при УН, игнорисао уставну позицију и структуру која предвиђа да спољну политику води Предсједништво које може да утврди став.

„БиХ није на уставом предвиђеном нивоу разматрала ситуацију о Украјини нити је донијела било какву одлуку о томе, тако да нико нема право нити може да говори у њено име, па не бих ни ја у овом тренутку“, рекао је Додик новинарима у Шамцу.

Он је појаснио да се Алкалај веома невјешто позива на одлуку од прије седам, осам година у којој није било актуелно да је Русија признала независност Луганска и Доњецка.

Према његовим ријечима, тако се понаша и министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић која покушава да проводи своју и политику партије којој припада.

Додик је истакао да Турковићева хода по свијету и покушава да Републици Српској накалеми што је могуће више терета у погледу санкција, а не само појединцима.

„Видимо да то баш и није успјешна политика“, закључио је Додик.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПочеле блокаде у Подгорици
Сљедећи текстКијев незадовољан поступцима европских лидера