Насловна Вијести Додик: Ефикасна акција полиције доказ да у Српској неће владати безакоње

Додик: Ефикасна акција полиције доказ да у Српској неће владати безакоње

38
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Полицији Републике Српске на челу са Синишом Кострешевићем на ефикасној акцији која је резултирала хапшењем налогодаваца и осумњичених за убиство шефа криминалистичке полиције из Приједора Раденка Башића.

„Информисан сам да је ријеч о лицима за која је Полиција Републике Српске одмах посумњала да су починиоци, јер су брзо дошли до сумње ко је и налогодавац и шта је мотив“, рекао је Додик за Срну.

На питање Срне да прокоментарише чињеницу да су полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске лишили слободе 20 лица која се доводе у везу са тешким убиством полицијског службеника Раденка Башића, Додик је истакао да је ова акција доказ да у Републици Српској неће владати безакоње, да нико није изнад државе и да ће свако ко почини овакво или било које кривично дјело одговарати.

„Породици убијеног полицајца нико не може надокнадити губитак, али он би свакако био страшнији да убице нису откривене и ухапшене“, нагласио је српски члан Предсједништва БиХ.

Што се тиче тужилаца из Приједора и специјалног тужилаштва Републике Српске, Додик је рекао да најмање што би могли данас да ураде јесте да поднесу оставке из моралних разлога, а полиција би могла да покрене истрагу о евентуалној спрези тужилаца и убица у овом случају.

„Уколико се не повуку сами, размислићемо добро да ли нам требају такви тужиоци. И знам, опет ће неко рећи да се мијешам у посао који није мој, али исто тако знам да ове убице нису ухапшене да би се и те како нашао неко ко би мени поставио питање како још нису пронађени“, рекао је Додик.

Начелник Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе Раденко Башић убијен је 21. марта из ватреног оружја у приједорском насељу Пећани.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ фокусу посљедице сукоба у Украјини на економска кретања
Сљедећи текстСутра претежно сунчано