Насловна Вијести Додик након исказа у Тужилаштву: Политички мотивисан процес, нека подигну оптужницу па...

Додик након исказа у Тужилаштву: Политички мотивисан процес, нека подигну оптужницу па да идемо на суд

26
0
Након двочасовног давања исказа у Тужилаштву БиХ у вези са куповином виле на Дедињу у Београду српски члан Предсјендиштва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик напустио је ову институцију и поручио да је „ово политички мотивисан процес“.

– Нека подигну оптужницу, па да идемо на суд. Ову причу увијек некако покрену неколико мјесеци пред изборе- рекао је Додик.

Истакао је да у Тужилаштву тврде  да нема уговора о кредиту из 2007. године.

– Банка је дужна да чува документацију пет година након отплате кредита, а тај кредит је отплаћен новим кредитом из 2008. године. Тако да је прошла обавеза да банка чува документа и архив – рекао је Додик, преноси „Дневни аваз“.

Истакао је да у својој документацији има оригинални уговор, који је у овјереној копији, како то закон налаже, приложио, предочио и дао.

-Зато мислим да је отклоњена та врста инкриминације, која од почетка траје и неко је доказује. Наравно, због истраге вам нећу то сада показати, али када буде то вријеме да се може то да покаже веома сам заинтересован да то урадим – нагласио је Додик.

Када је ријеч о печату на документима, Додик појашњава да је у то вријеме био запосленик Владе Српске.

-Само су овјерени документи о томе да сам ја запослен ту и о томе колика ми је плата, јер је то тражено за сам кредит и ништа више. Влада нити је била гарант, нити отплаћује кредит, нити било какву обавезу нема – додао је лидер СНСД-а.

Додик је рекао како ће увијек бити оних који ће у нечему нешто тражити.

– Рекао сам да овај Суд и ово Тужилаштво немају уставну позицију по Уставу БиХ и не могу постојати. Они тиме нису ни легитимни ни легални. То сам рекао јавно, али преузео сам обавезу да дођем ако имају случајеве у вези мене. Увијек ћу се појавити и из тог сам разлога овдје. Данас сам дао изјаву, није проблем ни да сам осумњичен. Немам ништа против да се поново појавим, спреман сам увијек да дођем и да дам изјаву, а они нека одлуче шта хоће – нагласио је Додик.

Додик је у Тужилаштву био и 22. марта и након тога је изјавио да Тужилаштво БиХ нема основа да води истрагу против њега у вези са кредитом за некретнину у Београду.

-Моје је да одговарам на доказе, а немају доказа ни за шта – рекао је Додик тада.

Појаснио је да је направио уговор да се тај објекат – некретнина у Београду да у закуп и договорио неко авансно плаћање.

-Када су они мени уплатили аванс, ја сам тај аванс из Комерцијалне банке уплатио на Павловић банку да би се раздруживао кредит – прецизирао је раније  Додик.

ИЗВОРглас српске
Претходни текстЈавни позив за подношење захтјева ради упућивања 1000 ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца Oдбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске у бањско-климатске здравствене установе
Сљедећи текстНАТО: Наводи о отмици Додика прича без доказа