Насловна Вијести Додик: Подршка Орбану и његовој визији региона и Европе

Додик: Подршка Орбану и његовој визији региона и Европе

137
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик пожелио је успјех и побједу актуелном предсједнику мађарске Владе Виктору Орбану на предстојећим општим изборима, који ће бити одржани 3. априла.

– Срби Републике Српске, Срби региона, Срби у Мађарској, чврсто стоје уз Вас као премијерског кандидата и уз Вашу партију Фидес, и желимо Вам успјех и побједу на предстојећим општим изборима. Они који имају право гласа у Мађарској, према мојој препоруци, гласаће за Вас – истакао је Додик у писму упућеном Орбану.

Наводећи да је у неколико наврата био у позицији да пише Орбану у току трајања његовог досадашњег премијерског мандата, Додик је истакао да је свако од писама изражавало његову личну подршку, али и подршку Срба из земаља Западног Балкана, посебно оних који живе у Републици Српској и Мађарској.

Наведена подршка није била заснована само на чињеници да сте један од најважнијих лидера у Европи. Као политичар, дијелим вашу визију региона, централне и источне Европе, али и Европе у цјелини.

– У својству лидера Срба у Републици Српској и на нивоу институција у БиХ, ја, моја политичка партија и мој народ изузетно смо цијенили Ваш став који сте храбро заузели према ситуацији у БиХ, али и шире – нагласио је српски члан Предсједништва БиХ.

Додик је изразио увјерење да бројни свјетски лидери гледају на Орбанов премијерски мандат као на један од динамичних, енергичних и оптимистичних.

– Начин на који водите унутрашњу и спољну политку Мађарске у овим, за Европу и свијет изразито турбулентним временима, јесте за свако дивљење и похвалу – навео је Додик у писму у искреној нади да ће поново бити у прилици да Орбану честита на обновљеном премијерском мандату након 3. априла.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПрипреме ОЦ Јахорина за нову зимску сезону
Сљедећи текстУхапшена лица из Сокоца и Рогатице