Насловна Вијести Додик се интересовао за статус Срба запослених на БХРТ

Додик се интересовао за статус Срба запослених на БХРТ

30
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Источном Сарајеву са директором програма БХ Радија један Пејком Медић о статусу новинара и свих запослених из Републике Српске у овој медијској кући.

Српски члан Предсједништва је нагласио да је јучерашњи цјелодневни програм емитован на БХТ-у једностран, апсолутно сраман и усмјерен против српског народа нарочито имајући у виду да овај програм није реализован у оквиру Информативног програма нити уз сагласност чланова Kолегијума БХТ-а.

Медићева је упознала српског члана Предсједништва о националном дисбалансу од оснивања БХРТ-а, статусу запослених из Републике Српске и притисцима којима су изложени.

Додик је рекао да ће тражити да они који су одобрили и учествовали у реализацији таквог програма на јавном сервису сносе одговорност за то, саопштено је из Kабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Управни одбор БХРТ-а, према Закону о Јавном РТВ сервису БиХ, заступа и штити интересе јавности у погледу радио и телевизијских програма. Јучерашњим програмом посвећеним тзв. Дану независности интерес јавности Републике Српске није био заступљен на одговарајући начин.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВучић: Србија се у УН придружила осуди напада на Украјину, нисмо подржали санкције Русији
Сљедећи текстВојна операција у Украјини, дан седми: Ракетни удари на Министарство одбране у Кијеву