Насловна Магазин Спорт Ена Цвитан побједник Међународног осмомартовског шаховског турнира за жене

Ена Цвитан побједник Међународног осмомартовског шаховског турнира за жене

176
0

Ена Цвитан из Хрватске заузела је прво мјесто, а друго мјесто припало је Ани Бендераћ из Србије, на одржаном Међународном осмомартовском шаховском турниру за жене у Источном Новом Сарајеву.

Шаховски клуб “Славија”, који трећи пут организује овај турнир је за свих 17 шахисткиња из Србије, Хрватске, Црне Горе, Сјеверне Македоније и БиХ обезбиједио награде укупне вриједности 2.140 евра.

Директор турнира Јово Јањић истакао је да је турнир рејтингован, а такмичарке су имале на располагању 60 минута за размишљање током партије и додатних 30 секунди за сваки повучени потез.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Наташа Кулашинац свечано је у петак, 4. марта отворила Међународни осмомартовски шаховски турнир за жене, те овом приликом захвалила Шаховском клубу “Славија” за пружање прилике женама да усаврше своју вјештину.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Источно Ново Сарајево Игор Ђокановић истакао је приликом свечаног отварања, да ће Општинска управа наставити да пружа подршку како Шаховском клубу “Славија” тако и у организацији овог турнира, који представља један од важнијих спортских догађаја на подручју општине.

Општинска управа Источно Ново Сарајево била је генерални покровитељ турнира, а поред Општинске управе подршку су пружили и Влада Републике Српске, Амбасада Републике Србије, Град Источно Сарајево, КП „Водовод и канализација“ а.д. Источно Сарајево, World Vision и други спонзори.

ИЗВОРopstinains.net
Претходни текстПољска категорично одбила Зеленског – „Наши авиони се неће борити изнад Украјине“
Сљедећи текстСвака друга пумпа у Српској прекршила уредбу о маржама