Насловна Вијести Ерић за “Глас” из Пекинга: Није мала ствар заостати само 18 секунди...

Ерић за “Глас” из Пекинга: Није мала ствар заостати само 18 секунди за најбољим

14
0

ПЕКИНГ – Ски тркач из Пала Страхиња Ерић презадовољан је освојеним 59. мјестом у спринт трци на Зимским олимпијским играма у Пекингу. Он је у изјави за „Глас Српске“ практично одмах по уласку у циљ сублимирао премијерни наступ на највећој спортској смотри.

– Заостао сам само 18 секунди за најбољим, а непуних девет за 30. мјестом које је водило у даљи ток такмичења. Морам да будем задовољан, с обзиром на све околности. Искрен да будем, нисам очекивао да ћу побиједити било кога из Словеније, али ето успио сам. Довољно је рећи да ја код њих идем на припреме, а не они код мене. То је велика разлика. Када видимо шта све имају, тунеле, стазе на сваком кораку, колико улажу и какву опрему имају… Посебно сам срећан што су ми пришли и пружили руку. Нису могли да вјерују, а ја нисам очекивао да ми честитају јер су мало, онако, у свом свијету – рекао је Ерић.

Он ће 11. фебруара наступити у трци на 15 километара, а 19. ће се окушати на 50 километара.

Компчетну причу са Ерићем о утисцима са стазе, условима у Олимпијском селу и дружењу са познатим спортистима прочитајте у сутрашњем броју „Гласа Српске“.

ИЗВОРGlas Srpske
Претходни текстСоколац, 64 расељене породице добиле станове (ВИДЕО), прилог РТВИС
Сљедећи текстБегија Смајић, посланик у НС РС, Војску РС назвала геноцидном