Насловна Вијести Република Српска Евентуално хапшење Додика било би међународни скандал

Евентуално хапшење Додика било би међународни скандал

82
0

Евентуално хапшење српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика од стране Еуфора, било би међународни скандал, оцијенио је декан бањалучког Факултета безбједносних наука Предраг Ћеранић.

Ћеранић је истакао да Министарство унутрашњих послова Српске има довољно и снага и одлучности да спријечи било кога да нешто слично и покуша.

„Мислим да је ријеч о спиновању јавности“, оцијенио је Ћеранић у изјави Срни.

Он је додао и да информација не смије да се одбаци, па и ако је од анонимног извора, да јој се мора посветити адекватна пажња и предузети одговарајуће мјере.

„Стога је повишен степен обезбјеђења Додика и чланова његове породице, који је МУП од јутрос примјенио, за похвалу и сасвим логичан потез“, рекао је Ћеранић.

Међутим, додао је он, не треба изгубити из вида и другу могућност да неко жели кроз то спиновање јавности пласирати и неку информацију која није довољно провјерена, да би се постигли одређени политички циљеви.

Ћеранић је рекао да му информација о хапшењу дјелује као несистемска, да је атипична.

„Могли смо видјети и да је ЕУФОР одмах и реаговао. ЕУФОР је конгломерат војника из различитих земаља и ко би сад могао дати ЕУФОР-у наредбу да тако поступи?“, упитао је Ћеранић.

Он је напоменуо и да је Додик у дужем периоду показао да је имун на било какву пријетњу, уцјену и било који вид притиска када је ријеч о његовој борби за Републику Српску и интерес њеног народа.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске је, на основу информација добијених од партнерских служби о могућности угрожавања безбједности српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и његове породице од одређене групације, подигао обезбјеђење на највиши ниво.

Медији су недавно писали да Еуфор припрема хапшење Додика.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстДодик: Осјећам се безбједним ако ме чува полиција Српске
Сљедећи текстТаушан првак Босне и Херцеговине за старије пионире