Насловна Магазин Занимљивости Exit поново у трци за најбољи европски фестивал

Exit поново у трци за најбољи европски фестивал

159
0

Вишеструко награђивани Exit фестивал и Sea Star који Exit тим организује у сусједној Хрватској и ове године су у трци за фестивалске „Оскаре“, саопштили су из Exitа.

Оба фестивала номинована су за предстојеће Европске фестивалске награде (ЕФА), најпрестижније такмичење у фестивалској индустрији, а гласање је отворено за све и трајаће до 30. новембра.

На објављеној листи, овогодишње издање Exitа још једном се такмичи за титулу „Најбољег великог фестивала“, награду коју је новосадски фестивал већ освојио два пута – 2013. и 2017. године, док је истарски Сеа Стар фестивал, који представља један од најбољих примјера извоза креативних индустрија Србије, номинован у категорији „Најбољег фестивала средње величине“.

Гласање за Европске фестивалске награде отворено је за све и трајаће до 30. новембра, на званичном сајту Европских фестивалских награда, или путем линка, избором за Еxит у категорији „Best Major Festival“ и избором Сеа Стар фестивала у категорији „Best Medium-Sized Festival“.

Гласови милионске публике широм свијета одлучиће о побједницима, а њима ће се придружити и гласови жирија, који чине водећи експерти у музичкој индустрији. Побједници ће бити проглашени 17. јануара сљедеће године у Гронингену у Холандији.

Поред тога што је два пута проглашен за „Најбољи велики фестивал“ у оквиру Европских фестивалских награда, вишеструки европски шампион Exit понио је титулу „Најбољег европског прекоморског фестивала“ на Британским фестивалским наградама 2007, а прошле године је на истом престижном такмичењу завриједио и награду за „Најбољу фестивалску иновацију“.

Бројни угледни свјетски медији, као што су The Guardian, New York Times, CNN, BBC, годинама сврставају Exit у најбоље манифестације на свијету.

 
ИЗВОРTanjug
Претходни текстФон дер Лајен: Будућност БиХ је у ЕУ
Сљедећи текст„Актуелно“: Гост, Ненад Нешић министар безбједности у СМ БиХ – најава (Видео)