Насловна Вијести Хан Пијесак планира туристичко насеље на 57 хектара

Хан Пијесак планира туристичко насеље на 57 хектара

23
0
Општина Хан Пијесак покренула је поступак за израду регулациног плана „Краљево насеље“ којим је предвиђена градња туристичког насеља са викендицама и кућама за одмор, те потребном инфраструктуром на 57,2 хектара.

Нацрт регулационог плана „Краљево насеље“ изложен је на јавни увид у сали општине Хан Пијесак до 24. априла.

Самостални стручни сарадник за урбанизам и грађење у општини Хан Пијесак Ранка Алемпић рекла је Срни да заинтересована лица могу погледати Нацрт регулационог плана, према коме је планирано око 200 плацева за изградњу викенд кућа, уз пратећу инфраструктуру и садржаје.

Нацртом регулационог плана обухваћен је простор са десне стране уз магистрални пут Хан Пијесак-Зворник, преко пута постојећег викенд насеља.

– То ће бити ново туристичко насеље гдје су предвиђени садржаји за изградњу три типа викенд кућа са планираним просторима, зонама услужно комерцијалних дјелатности /угоститељство, банка, пошта, пословање, хотел, мотел/, зоном спорта и рекреације, зеленим површинама, шумом, линијским спортским полигонима, планом инфраструктуре и саобраћајница – рекла је Алемпићева.

Она је нагласила да је за реализацију ове идеје потребно, прије свега, урадити регулациони план, регулисати земљиште, урадити урбанистичке и архитектонске пројекте кроз које ће бити дефинисани инфраструктура и изглед свих објеката у „Краљевом насељу“.

Алемпићева је навела да постоји велика заинтересованост и потражња за плацевима за изградњу викенд кућа на подручју општине Хан Пијесак и овим регулационим планом стварају се услови за зимски, здравствени и излетнички спортско-рекреативни туризам.

Према њеним ријечима, реално је очекивати да ће се са реализацијом регулационог плана кренути наредне године.

Алемпићева је рекла да је циљ интензивније опремање друштвеном, туристичком и рекреативном инфраструктуром, чиме ће бити обезбијеђени бољи услови за развој викенд туризма, те подсјетила да треба имати у виду податак да је Хан Пијесак одавно познат као мјесто са великом концентрацијом озона у ваздуху.

Она је подсјетила да је одлука о изради овог планског документа донесена прошле године, да је носилац израде „АЦС студио – Бањалука“, а носилац припрема општина Хан Пијесак.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДачић: Београд спреман да буде домаћин дијалога Русије и Украјине
Сљедећи текстОдређен притвор ухапшенима за убиство Башића