Насловна Вијести ХДЗ БиХ: Унитаристичка СДА промовише владавину безакоња

ХДЗ БиХ: Унитаристичка СДА промовише владавину безакоња

24
0

ХДЗ БиХ је одбацио настојања и притиске радикалног унитаризма предвођеног Странком демократске акције за коју тврди да безуспјешно наставља медијска агитовања за увођење безакоња као норме у раду институција БиХ, како би „намакли“ новац за одржавање избора.

Из ове странке су навели да усвајање буџета, према свим процедурама, мора бити испоштовано до краја, у свакој тачки и сваком зарезу законских регулатива.

Подсјећају да су прије два дана одбили да на дневни ред Савјета министара ставе противзаконит приједлог Одлуке о финансирању општих избора, чиме нису, како истичу, пристали на притиске да се безакоње уведе као норма функционисања институција.

„Наш став је јасан и непромјењив. Само Устав БиХ и законске норме могу бити оквир нашег рада у институцијама наше домовине БиХ“, истакли су из ХДЗ-а БиХ.

ХДЗ БиХ напомиње да неће бити партнер никоме ко заговара да институције БиХ буду предмет нелегалних радњи.

„Невјеројатна је жеља у комбинацији унитариста на челу са СДА и нелегалног политичког ЦИК-а да се намакне новац за опште изборе. Схватили су да без представника конститутивних народа и њихове легитимне и демократске воље не иде, па су накратко, и Срби престали бити `геноцидаши`“, навели су из ХДЗ-а БиХ.

ИЗВОРСрна, фото Index.hr
Претходни текстСутра испраћај тијела Матеја Периша из Београда
Сљедећи текстВлада опредијељена да помаже грађанима, Српска стабилна