Насловна Магазин Култура Херцег Нови: Мимоза ове године побиједила пандемију

Херцег Нови: Мимоза ове године побиједила пандемију

211
0

Tрадиционални празник мимозе свечано је почео на Тргу Николе Ђурковића у Херцег Новом, а за данас је планирана велика фешта од мимозе, рибе и вина.

Овај, 53. празник по реду посвећен жутом цвијету почео је синоћ, а претходно је улицама прошла поворка музичара, мажореткиња, тромбоњера.

Предсједник општине Стеван Kатић рекао је на отварању да је Празник мимозе одржао континуитет, сачувао аутентичност и везе које трају већ пет деценија.

„Истина је да је епидемиолошка ситуација и у протеклом периоду била неизвјесна, али ми смо 53. Празник мимозе планирали са оптимизмом и показало се да је то била добра одлука“, истакао је Kатић.

Новљане и госте очекује више од 40 програма који ће трајати до половине марта, а Kатић је увјерен да ће се међу њима наћи нешто занимљиво за свачији укус.

„Видјећемо се сутра на фешти, потом на маскенбалима и концертима, културним и спортским програмима, дружићемо се са гостима из словеначког Новог Места, руског Санкт Петербурга, Београда и турског града Једрене“, рекао је Kатић.

Велика фешта од мимозе, рибе и вина биће одржана данас прије подне дуж новске ривијере. Поворка креће из Kумбора, а централна свечаност је на платоу испред Мјесне заједнице Баошићи у 11.00 часова.

ИЗВОРсрна, фото Херцеговина Промо
Претходни текст„Специјал“ 18.02.2022. (ВИДЕО)
Сљедећи текстЗахарова: Кијев врши геноцид у Донбасу