Насловна Вијести Република Српска “Херцеговачка кућа“ међу шест свјетских прича о одрживом туризму

“Херцеговачка кућа“ међу шест свјетских прича о одрживом туризму

276
0

Град Требиње има добре шансе да се са причом „Херцеговачка кућа“ нађе међу три најбоље свјетске приче о одрживом туризму, а за коју се до 9. фебруара може гласати на интернет страници Грин дестинејшн.

Из градске Туристичке организације позвали су све да подрже Требиње тако што ће на линку https://greendestinations.org/events/2021-green-destinations-awards/green-destinations-story-awards-at-itb-berlin-2022-peoples-choice-award/ гласати за причу „Херцеговачка кућа“ и тиме допринијети да Требиње буде међу три најбоље свјетске приче о одрживом туризму, што би био огроман успјех.

Посебно занимљива категорија је „награда публике“, у оквиру које ће бити проглашена најбоља прича по избору публике широм свијета, саопштено је из градске Туристичке организације.

Град Требиње је причом „Херцеговачка кућа“ номинован међу шест свјетских прича о одрживом туризму, а градска Туристичка организација покренула је промотивну акцију „Требиње – свјетска прича“ чији је циљ промоција овог великог резултата.

Требиње је овај резултат остварило у оквиру интернационалног такмичења „Грин дестинејшнс 100 – најбољих прича о одрживости“ /греен дестинатионс – топ 100 сустаинабилитy сториес/, а промотивну акцију подржаће Аграрни фонд и Град Требиње.

Међународни жири такмичења је причу „Херцеговачка кућа“ уврстио међу шест најбољих у оквиру категорије „Локални ланци снабдијевања“, од којих ће у оквиру Међународног сајма туризма у Берлину – „ИТБ Берлин 2022“ у марту бити изабране три најбоље приче.

ИЗВОРсрна, фото GoTrebinje
Претходни текстБореновић: Скупштински материјал “сиромашан“
Сљедећи текстФБиХ: У суботу исплата јануарске пензије