Насловна Uncategorized И Соколац учествује у пројекту „Спојимо дјецу Космета и Српске“

И Соколац учествује у пројекту „Спојимо дјецу Космета и Српске“

25
0

Општина Соколац учествоваће у десетом јубиларном пројекту Одбора за помоћ Косову и Метохији „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ који ће се реализовати од 25. јуна до 3. јула.

Раније је био најављен долазак дјеце са Космета од 18. до 26. јуна, али је до промјене термина дошло због продужетка школске године у Србији до 24. јуна, саопштено је из Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије.

Одбор је захвалио општини Соколац и начелнику Миловану Бјелици, јер је ово њихово прво учешће у овом посебном и великом хуманом пројекту.

Пријаве за учествовање у пројекту трају до краја фебруара и до сада су учешће Одбору потврдили Требиње, Градишка, Пелагићево и Соколац који ће угостити српску дјецу са Косова и Метохије.

Одбор је добио најаве за учешће Бањалуке, Приједора, Сребренице, Прњавора и Шамца, а више локалних заједница широм Српске спроводи по школама анкету за учешће у овом пројекту.

Од 2012. године у 34 локалне заједнице у Републици Српској боравило је 5.000 српске дјеце са Косова и Метохије у пратњи око 500 просвјетних радника, наводи се у саопштењу.

Ове године, десетим јубиларним пројектом, уз дјецу са Косова и Метохије, биће обухваћено око 40 српске дјеце из Глине са Баније у Хрватској, коју је задесио земљотрес прије двије године.

Пројектом ће и ове године бити обухваћена дјеца са потешкоћама у развоју у пратњи родитеља из Удружења родитеља „Подржи ме“ из Косовске Митровице.

Одбор је захвалио локалним заједницама, посебно основним школама и породицама широм Републике Српске и позвао све који могу да подрже овај пројекат, као и највећи пројекат изградње и опремања објекат Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици који је Одбор изградио за 164 дјеце и младих са потешкоћама у развоју.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПотпуно обустављен саобраћај на Крупачким стијенама због одрона
Сљедећи текстСутра промјенљиво са сунчаним интервалима