Насловна Вијести Република Српска Карлинг клуб „Олимпик“ из Источног Новог Сарајева побједник је првог Отвореног карлинг...

Карлинг клуб „Олимпик“ из Источног Новог Сарајева побједник је првог Отвореног карлинг првенства БиХ

210
0

Карлинг клуб „Олимпик“ из Источног Новог Сарајева побједник је првог Отвореног карлинг првенства БиХ, које је данас одржано сарајевској „Ајс солушнс“ дворани на Зетри.

Предсједник Карлинг савеза БиХ Миро Клепић Срни је рекао да је друго мјесто освојио Карлинг клуб „Пале“, а треће Карлинг клуб „Славија“ Источно Ново Сарајево.

Клепић је нагласио да је данас одиграно финале Отвореног карлинг првенства Републике Српске, те да је прво мјесто освојио Карлинг клуб „Пале“, а друго и треће мјесто припало је „Славији“ и „Олимпику“ из Источног Новог Сарајева.

Он је навео да идеја о оснивању карлинг клубова постоји дуго, а да је материјализована на Европском омладинском фестивалу младих – Ејоф 2019, када је група ентузијаста добила задужење да организују такмичење у овом спорту у дворани „Пеки“ на Палама.

„С обзиром на то да је то било најбоље организовано такмичење на Ејофу, договорили смо се формирамо Карлинг савез Републике Српске, што смо урадили одмах 2019. године, а на нивоу БиХ у децембру прошле године“, испричао је Клепић.

Карлинг је олимпијски спорт који је ове године први пут организован на нивоу савеза у БиХ, а ово је уједно и изборно такмичење за наступ репрезентације БиХ на међународном такмичењу које се одржава почетком маја у Словенији.

ИЗВОРсрна
Претходни текст„Источна трибина“ 26.03.2022.
Сљедећи текстМеморијални шаховски турнир „Срђан Трифковић“ (ВИДЕО)