Насловна Вијести Република Српска Коловози мокри, опрезна вожња

Коловози мокри, опрезна вожња

256
0

Републици Српској коловози су због кише јутрос мокри и клизави, због чега треба возити максимално опрезно и прилагодити вожњу условима на путу, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

Из АМС подсјећају возаче да је посједовање зимске опреме законски обавезно до сутра.

Измијењен је режим саобраћај на дионици Бијељина два – Угљевичка Обријеж због радова на дијелу магистралног пута, на дионици Црна Ријека – Угар гдје су продужени радови на санацији и фарбању тунела Угар, као и на дионици Ивањска-Шарговац гђе је у току санација магистралног пута.

Због изградње кружне раскрснице, измијењен је режим саобраћаја у Трну на силаску са надвожњака, а због изградње разводне мреже водовода измијењен је режим саобраћаја на дионицама Челинац-Kотор Варош и Челинац-Укрина.

Ради извођења деминерских радова, долази до повремених обустава саобраћаја на дионици Поље-Подновље у мјесту Горњи Божинци код Дервенте од 8.00 до 15.00 часова, и то 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На магистралном путу на дионици Руданка – Добој један измијењен је режим саобраћаја ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на Kоридору „Пет це“ од моста Руданка, укључујући мост, до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Руданка-Добој измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова на споју тог и прилазног пута према петљи Руданка на ауто-путу.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, због активираног клизишта одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Продужени су радови на дионици Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, затим Разбој – Тедин Хан и на дионици Тедин Хан – Теслић због чега је измијењен режим саобраћаја, па возачи треба да поштују привремено постављену сигнализацију.

На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћа се наизмјенично једном саобраћајном траком, а току је санација овог клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини – Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због рехабилитације пута на дионици Шипово – граница Српска/ФБиХ постављена је привремена саобраћајна сигнализација која регулише саобраћај, а на дионици Језеро-Шипово измијењен је режим саобраћаја.

На регионалном Укрина – Горња Вијака саобраћа се једном траком наизмјеничним пропуштањем возила због активираних клизишта.

Превоз вангабаритног терета кретаће се на путним правцима граница ФБиХ/Република Српска Станић Ријека – граница Српска/ФБиХ Kаруше до 4. априла, граница ФБиХ/Српска Станић Ријека – гранични прелаз Брод до 6. априла, Станић Ријека -ауто-пут – Бањалука до 2. априла и гранични прелаз Шамац-Рудник-Станари до 1. априла, па из АМС возаче моле да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила укупне масе изнад 12,5 тона на дионици Поље-Подновље због оштећења коловоза, као и за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици Kлашнице два-Шарговац у мјесту Трн.

На дионици Брод на Дрини – граница БиХ и Црне Горе у Шћепан Пољу забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У Федерацији БиХ због радова у тунелу Црнаја на путу Kоњиц-Јабланица током дана саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, док се у ноћним часовима од 23.30 до 4.30 обуставља.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела током дана саобраћа се наизмјенично једном траком, а од 22.00 до 6.00 часова обуставља се и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије се саобраћа због радова и на путним правцима Живинице-Ступари код каменолома, Груде-Љубушки на излазу из Груда, Столац-Хутово у мјесту Церовица, Kалесија-Сапна, Прибој-Теочак и Лукавац-Бановићи.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна, фото Општина Соколац
Претходни текстНаставак суђења за злочин над Србима у Храсници
Сљедећи текстУпозорење на обилне падавине