Насловна Вијести Регион Кривокапић: Нераскидиве везе биће још снажније

Кривокапић: Нераскидиве везе биће још снажније

197
0
Одлазећи премијер Црне Горе Здравко Кривокапић честитао је предсједнику Владе Србије Ани Брнабић и свим грађанима Дан државности – Сретење, поручивши да ће нераскидиве везе двије земље опстати и бити све снажније у будућности.

– Безбројне су и нераскидиве везе између традиција, култура, привреда, историја и грађана наше двије земље. Њихова природа је таква да су чврсте, постојане и опстајаће и биће све снажније у времену које наилази – истакао је Кривокапић данас у честитки.

Са жељом да порука и дух великог празника увијек буду најсвјетлије водиље државе Србије и њених грађана, Кривокапић је поручио да су идеје слободе, правде и једнакости крчиле историјски пут Србије и неустрашиво живе у њеним државотворним снагама.

– Наша стратешка и искрена окренутост европским интеграцијама, достизању европских стандарда, пракси и вриједности, у будућности ће да оснажи и обогати билатералну сарадњу која се одвија у бројним областима – истакао је он.

У честитки Брнабићевој, он је поручио да њена улога остаје незаобилазна у свим дешавањима на Балкану и шире, те да Црна Гора и убудуће остаје њен поуздани партнер у значајним пројектима који су настали и настају на темељним вриједностима европског уједињења и савремене демократије.

– Честитајући вам још једном Дан државности, желим свим грађанима Србије да што прије остваре успјехе које је пројектовала Влада на чијем сте челу и да иза цијелог човјечанства неповратно остану пандемијски изазови, препреке, ограничења и ескалације напетости који су, можда и највећи у послијератној историји Европе и свијета! – пише у Кривокапићевој честитки.

У Србији је јуче обиљежен Дан државности, у знак сјећања на два важна догађаја из њене историје која су се десила на Сретење, 15. фебруара – почетак Првог српског устанка 1804. и проглашење Сретењског Устава 1835. године.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Српској 163 новообољелих
Сљедећи текстСензори спасавају живот дијабетичара, посебно дјеце