Насловна Вијести Република Српска Лакташима ускоро статус града

Лакташима ускоро статус града

219
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, најавио је данас, да ће Лакташи у наредна три мјесеца добити статус града и истакао да ће са републичког нивоа, бити издвојено шест милиона KМ за изградњу средњошколског центра у овој општини.

„Лакташи су по уплати ПДВ трећа општина у Републици Српској, те испуњавају услове да постану град“, изјавио је Додик новинарима у Лакташима.

Он је рекао да је данас са начелником општине Мирославом Бојићем, разговарао о развојним плановима за Лакташе у области саобраћаја, просвјете, туризма, али и рјешавању проблема експлоатације шљунка.

Бојић је након сусрета истакао да је при крају израда пројектне документације за зграду средњошколског центра, који ће имати велики значај, будући да 1.200 дјеце из ове општине похађа средње школе у Бањалуци.

Састанку у згради Општинске управе присуствовали су министар финансија Републике Српске Зора Видовић, министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, министар управе и локалне самоуправе Сенка Јујић, министар просвјете и културе Наталија Тривић, као и директор Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ Душан Топић и директор предузећа „Аеродроми Републике Српске“ Милан Рачић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСоколац: Александар Мимић на челу клуба младих
Сљедећи текстСутра облачно, локално уз слабе падавине