Насловна Вијести Република Српска Лазић: Смајићева да поднесе оставку због увреде српског народа и ВРС

Лазић: Смајићева да поднесе оставку због увреде српског народа и ВРС

188
0

Народни посланик Бегија Смајић, треба да поднесе оставку, јер је увриједила српски народ и породице српских жртава, изјавом у којој је Војску Републике Српске /ВРС/ назвала „геноцидном“, изјавио је Срни предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић.

„Војска Републике Српске и српски народ су створили и одбранили Републику Српску. Неприхватљиво је да било ко нашу војску назива геноцидном. Смајићева треба да поднесе оставку, јер је овом изјавом увриједила и Народну скупштину Републике Српске, чији је посланик“, рекао је Лазић Срни.

Лазић је истакао да би Смајићева требало да зна да су припадници такозване Армије БиХ и муџахедини починили стравичне злочине над српским цивилима и војницима за које још нико није одговарао, те да и поред ове чињенице нико из Републике Српске тзв. „Армију БиХ“ није називао геноцидном.

„Вјерујемо да је правда спора, али ипак на крају достижна и да ће сви починиоци ратних злочина над Србима бити приведени правди“, истакао је Лазић.

Он је подсјетио да је око 24.000 припадника Војске Републике Српске дало животе за стварање Републике Српске, а многи српски војници остали су ратни војни инвалиди, јер су за одбрану Српске дали своје дијелове тијела.

ИЗВОРсрна, фото Wikipedia
Претходни текстПогинуо тракториста који се преврнуо
Сљедећи текстФоча: Ухапшено лице по Интерполовој потјерници