Насловна Вијести Источно Сарајево Маленој Ици Лавици потребна наша помоћ

Маленој Ици Лавици потребна наша помоћ

177
0

Наша суграђанка Ивана Бјелогрлић, позната и као Ица Лавица, дијете које се лавовски бори за свој живот протеклих година, поново је усљед погоршаног здравственог стања отпутовала у Турску, гдје су поново уочене промјене на абдомену и плућима.

Према информацијама из „Фејсбук“ групе за помоћ и подршку у лијечењу Ице Лавице, дјевојчица је примљена у Болницу „Србија“ у Источном Сарајеву због повишене тјелесне температуре и увећаног CRP-a.

– Ивана је добила високу температуру, те на налазима који су рађени код нас, CRP је скочио на 300. Наши доктори су јој дали антибиотике интравенозно и CRP је почео да опада. Урађен је СТ који ништа добро није показивао, а сумњало се на пуцање слезене и унутрашње крварење, и на основу тога је Ивана из Болнице „Србија“ пребачена у УКЦ Бањалука. Доктори који су погледали тај снимак рекли су да је немогуће да је слезена пукла, те да су то вјероватно метастазе – наводи се  у објави у овој „Фејсбук“ групи.

Додају да су у читав процес дешавања око дјевојчициног стања укључени били и љекари из Турске, који су је лијечили у ранијем периоду, који су и одлучили да Ивана поново допутује на турску клинику.

-На Pet scan, снимању цијелог организма уочене су промјене у абдомену и на плућима. Како и зашто се том брзином промјене развијају у њеном организму, објашњења нема.

Турски љекари предлажу поново јаку терапију, а ако се промјене смање неки оперативни захват да је сачувају – наводи се у објави.

Све ово звучи као хорор прича, али у свој тој причи стоји једна дјевојчица за чији живот се сви ми заједно боримо.

Све док постоји и овај 1% наде и шансе за њен живот одустајања нема! Зато хвала свима који су до сада помогли и омогућили Ивани лијечење, сву његу и све што јој је требало.

Добри људи сада смо јој највише потребни, јер овога пута ситуација је озбиљно тешка. Једна терапија кошта 20.000 евра, а Ивани ће их требати неколико и плус операције, а уз помоћ Бога и добрих људи она ће их издржати.

Апелујемо на све људе добре воље и који су у финансијској могућности да помогну породици Бјелогрлић да прикупе неопходни новац за финансирање Иваниног лијечења.

Уплате на рачун за помоћ Ивани Бјелогрлић можете извршити на трансакцијски рачун број: 1541029988405703 на име Јеленко Бјелогрлић (рачун отворен у Санпаоло банци).

Уплате из иностранства:

IBAN: BA391541029988405703
SWIFT: UPBKBA22

ИЗВОРКатера
Претходни текстМинистар Лучић обишао Сребреницу и договрио даљу подршку општини
Сљедећи текстСлађана Добриловић – Милић успјешно оперисана у Турској