Насловна Вијести Мандић: Тражићемо одгађање сједнице

Мандић: Тражићемо одгађање сједнице

213
0

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић најавио је да ће ДФ тражити одгађање данашњег засједања Скупштине да би још једном покушали да дођу до договора у скупштинској већини.

Ванредна сједница Скупштине Црне Горе о иницијативи опозиције за смјену предсједника парламента Алексе Бечића требало би да буде одржана данас.

Мандић је истакао да то што је оборена „најнеспособнија Влада у историји Црне Горе“ није она тачка којом је пређен рубикон.

„Тачка гдје се прелази рубикон је, у суштини, када се повуче потез у парламентарној већини који се више не може поправити“, истакао је Мандић.

Мандић је навео да су пренијели Дритану Абазовићу и УРА да ће данас, ако почне сједница, тражити да се прекине њен рад да би још једном покушали у оквиру парламентарне већине да остваре неопходан договор око макар техничке владе која би припремила ванредне парламентарне изборе.

Мандић је оцијенио да је ситуација врло проблематична и да ће се за неколико часова знати како ће се ствари развијати.

Он је напоменуо да су се због унутрашње кризе и немогућности заједничког рада предсједника Владе Здравка Кривокапића и његовог потпредсједника Дритана Абазовића посљедњих мјесеци сједнице одржавале путем друштвених мрежа јер се нису могли ни састати за истим столом.

Приједлог за разрјешење предсједника Скупштине Алексе Бечића потписало је 38 посланика Демократске партије социјалиста, Либералне партије, Бошњачке странке, Социјалдемократа, Социјалдемократске партије и Албанске коалиције „Једногласно“.

Из Социјалистичке народне партије и Демократског фронта, странака које са Бечићевим Демократама чине парламентарну већину, најавили су да неће гласати за његову смјену.

Гласовима 43 посланика опозиције и коалиције Црно на бијело у Скупштини Црне Горе у петак је разријешена Влада премијера Здравка Кривокапића.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Болници „Србија“ на лијечењу 40 пацијената заражених вирусом корона
Сљедећи текстКовачевић и Тодовић шампиони Српске у каратеу