Насловна Вијести Република Српска Мастиловић: Студирање у Српској гарант њеног опстанка и напретка

Мастиловић: Студирање у Српској гарант њеног опстанка и напретка

200
0

Декан Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Драга Мастиловић рекао је данас да је циљ да што више матураната упише факултете у Републици Српској и да остану у Српској, јер је то најбољи гарант њеног опстанка и напретка у будућности.

Мастиловић је у оквиру манифестације „Дани отворених врата“ на Филозофском факултету рекао да ова установа његује међународну сарадњу и размјену студената одласком на партнерске универзитете међу којима су и они у Русији и Француској.

Он је додао да су сарадња и интернационализација један од главних фактора у развоју модерног факултета сваког универзитета, те да ће и даље наставити да раде у том смијеру.

– Идеја је да се матуранти упознају шта Факултет нуди осим студија. То су и смјештајни капацитети, Филозофски факултет посједује објекат са више од 4.000 метара квадратних, 36 учионица које су најсавременије опремљене за извођење разних видова наставе – изјавио је Мастиловић новинарима.

Према његовим ријечима, Филозофски факултет често организују разне културне манифестације, књижевне вечери, изложбе слика, ревије филмова.

Асистент на Катедри за новинарство и политикологију Филозофског факултета Филип Матић рекао је да је у оквиру манифестације „Дани отворених врата“ дошло 130 матураната са подручја Источног Сарајева, регије Бирач и Семберије да би се упознали са студијским програмима овог факултета.

– Желимо да донесу најбољу одлуку, а то је да остану и студирају у Републици Српској у Источном Сарајеву – истакао је Матић.

Он је навео да Филозофски факултет као највећа организациона јединица Универзитета у Источном Сарајеву нуди велике могућности, тако да дјеца која студирају политикологију, историју, филозофију могу да стичу знања и из информатике, социологије, психологије, а управо та шароликост јесте највеће богатство.

Матић је најавио да је у плану да идуће суботе дође око 150 матураната из Херцеговине, Фоче, Сокоца, Хан Пијеска, док су прије 15 дана у посјети били и матуранти са Пала.

ИЗВОРСрна
Претходни текстДан логораша биће обиљежаван на Спасовдан
Сљедећи текстУ недјељу кишовито и хладно, на планинама снијег