Насловна Вијести Међу носиоцима бакље и Џеки Чен

Међу носиоцима бакље и Џеки Чен

180
0

Олимпијску бакљу током другог дана пута ка Пекингу стазом на Kинеском граду, јутрос су, између осталих, носили познати глумац Џеки Чен и олимпијски побједници у стоном тенису Ма Лонг и Ву Ђингју.

Стаза којом пролази бакља чијим ће паљењем пламена почети Зимске олимпијске игре /ЗОИ/ у Пекингу много је мања због пандемије, него што је то било 2008. године за Љетње олимпијске игре у кинеској пријестоници.

Освајач златне медаље у стоном тенису Ма Лонг и двоструки олимпијски шампион у теквондоу Ву Ђинг, били су међи онима који су бакљу носили дуж дијела Kинеског зида под називом Бадалинг, гдје је температура јутрос била минус 11 степени Целзијуса.

Џеки Чен /67/ је у кинеским медијима представљен по свом имену Чен Гангшенг.

„Пробудио сам се око 4.00 часа, веома срећан. Ово су ми четврте Олимпијске игре. Веома је хладно“, рекао је Џеки Чен након што је пронео бакљу дуж чувеног зида.

Бадалинг је дио Kинеског зида који најчешће посјећују туристи и протеже се 70 километара сјеверозападно од центра Пекинга у области Јанкинг.

Kасније током дана, бакља ће отићи у Жангђијаку у сусједној провинцији Хебеј, гдје се, такође, одржавају такмичења. Пренос бакље завршава се сутра паљењем олимпијског пламена на стадиону у Пекингу.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текст“Јазавац пред судом“ од данас у биоскопима
Сљедећи текстУ болници Србија хоспитализовано 39 пацијената