Насловна Вијести Милачић: У Црној Гори се десио политички преврат, повратак Ђукановића

Милачић: У Црној Гори се десио политички преврат, повратак Ђукановића

198
0

Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић, оцијенио је данас, да је оно што се дешавало претходних дана у Црној Гори, класична дефиниција политичке корупције и издаје и додао да се гласовима политичке партије Дритана Абазовића за смјену Владе и предсједника скупштине Црне Горе, на политичку сцену враћа политичка опција Мила Ђукановића.

Милачић је путем видео линка на ТВ Прва рекао да се од гласања за смјену Владе и закључно са јучерашњом смјеном предсједника скупштине Алексе Бечића, у Црној Гори догодио политички преврат.

– Ми смо у Црној Гори свих ових претходних дана закључно са јучерашним скупштином имали политички преврат, гдје је гласовима из УРА, промијењена и Влада и предсједник скупштине, имамо повратак Ђукановића, осносно ревитализовања те политичке партије – рекао је Милачић.

Милачић сматра да је план Абазовића и политичке партије Мила Ђукановића формирање мањинске Владе, за коју, би каже, гласао ДПС, али се не би формално нашао у њеним редовима.

Како је рекао, ванредни парламентарни избори су једино законито и уставно рјешење за излазак из тренутне политичке ситуације, али, каже, Абазовић бјежи од тога, јер је „његов политички рејтинг потпуно срозан“.

– Према свим истраживањима он не би могао да оствари цензус за улазак у парламент и због тога ће на све начине покушавати да побјегне од избора – рекао је Милачић.

На питање како коментарише изјаву Мила Ђукановића, да се тренутно шири великосрпски национализам који руши Црну Гору, Милачић каже да је Ђукановић увијек у оваквим ситуацијама играо на карту „плашења“ Црне Горе од наводног великосрпског национализма, те да је то његова устаљена реторика.

Претходни текстПале: Расписан конкурс за додјелу 90 студентских стипендија
Сљедећи текстМУП Српске у борби против криминала користи информације из апликације “Скај“