Насловна Вијести Милановић најавио да ће уложити вето на улазак Финске у НАТО

Милановић најавио да ће уложити вето на улазак Финске у НАТО

204
0

Хрватски предсједник Зоран Милановић изјавио је данас да ће на Самиту НАТО ставити вето на улазак Финске у Алијансу, док не буду ријешена питања Хрвата у БиХ.

„На самиту НАТО уложићу вето на позивницу, ако то буде на том нивоу. Kао ђаво грешну душу прогонићу сваког посланика Хрватског сабора, који буде био за ратификацију прије него што се измијени Изборни закон у БиХ и заустави зулум над Хрватима“, рекао је Милановић новинарима у Вуковару.

Милановић је рекао да ће хрватска Влада морати да се изјасни, да ли је апсолутно и безусловно за то да се Финска и Шведска позову у НАТО, док не буде ријешен хрватски проблем у БиХ, оцијенивши да би то била издаја.

„Имамо издајничку владу, издају Хрвате у БиХ, а тај народ тамо тражи јако мало, само основе, државу гдје се поштују национална права“, рекао је Милановић.

Он каже да се у БиХ очекује да се игнорише чињеница да постоје Хрвати, Срби и Бошњаци, па да Бошњаци могу да прегласају Хрвате, преноси портал „Индекс“.

„За ово смо се припремали, потопићемо их интелектуално, мене неће сломити. Играју на издајничку владу. Ја не желим бити симпатичан у Бриселу, није ме брига, то су тамо безвезњаци“, рекао је Милановић.

Он истиче да не одустаје од свог става и да зна да га већина Хрвата подржава.

„Борим се мирним средствима, то су наша витална права, то је пола милиона Хрвата у БиХ“, рекао је Милановић.

Kоментаришући изјаве бившег руског премијера Дмитриј Медведева, да ће се Украјинци осветити хрватском предсједнику због његових ставова о Украјини и Русији, Милановић је рекао да није на страни Русије, да не познаје Медведева и да је на страни Хрватске.

„Покушавам да за хрватски народ искамчим што више. Третирају нас као будале, као нацију трећег реда, све то скупа хуљски и удбашки подржава /хрватски премијер Андреј/ Пленковић“, рекао је Милановић.

Он је рекао да је поздрав „За дом спремни“ штетан за Хрватску.

„Ако дођем у Јасеновац као Хрват и кажем да тамо није мјесто натпису `За дом спремни` са којим провоцирају Србе и да је то штетно за Хрватску, онда ћу рећи и у Борову Селу да четнички обелиск мора заронити“, рекао је Милановић.

ИЗВОРсрна, Новости.рс
Претходни текстСутра наставак главног претреса против Амира Кујовића
Сљедећи текстЛице за којим је расписана потрага ухапшено у Источном Сарајеву