Насловна Вијести Министар Борис Пашалић подржао новоосновано удружење произвођача млијека и млијечних прерађевина „Благо...

Министар Борис Пашалић подржао новоосновано удружење произвођача млијека и млијечних прерађевина „Благо Романије“

277
0

У Бања Луци је данас одржан састанак на ком су присуствовали министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић, директор Шумског газдинства „Романија“ Соколац, Страхиња Башевић, предсједник новооснованог Удружења произвођача млијека и млијечних прерађевина “Благо Романије”, Саша Каповић и доктор ветеринарске медицине, Мирко Станишић.

На састанку је разговарано о конкретним корацима подршке производње у планинским условима. Разматране су могућности концесивног уступања обрадивог земљишта како би се остварио циљ смањења трошкова производње кабастог оброка, те су усаглашене даље активности и правци дјеловања Удружења произвођача млијека и млијечних прерађевина „Благо Романије“.

  • Изузетно ми је драго што је министар пружио подршку овом удружењу у заступању интереса одрживе производње. Такође смо договорили и посјету министра романијском платоу, гдје ће једна од кључних тачака разговара бити наставак рјешавања горућих проблема мљекарства у општини Соколац, истакао је Башевић.
Претходни текстДодик: Приједлог да се укине ПДВ на одређене производе до краја године
Сљедећи текстПале, Југовић угостио Паљане који ће БиХ представљати на ЕYОФ-у у Финској(ВИДЕО)