Насловна Вијести Регион Мисија УН у Конгу завршила трагично, потпуковник Војске Србије страдао на задатку

Мисија УН у Конгу завршила трагично, потпуковник Војске Србије страдао на задатку

189
0

Приликом реализације редовног задатка извиђања из ваздуха у мисији Уједињених нација у Демократској Републици Конго (МОНУСЦО) данас је на истоку те земље дошло до пада хеликоптера у којем је страдао и припадник Војске Србије, потпуковник Дејан Станојевић, саопштило је Министарство одбране.

Према првим информацијама, на хеликоптер је пуцано са земље, након чега се ваздухоплов запалио и срушио.

У паду хеликоптера није било преживјелих.

Потпуковник Дејан Станојевић је рођен 22. децембра 1979. године.

У Војсци Србије је од 28. септембра 2002, а у мисији Уједињених нација у Демократској Републици Конгу се налазио од 24. октобра 2021. године.

Војска Србије је његовим одласком изгубила часног припадника, врсног старјешину и експерта јединица за електронска дејства, наводи се у саопштењу.

Током богате војничке каријере више је пута награђиван и похваљиван, а иза себе је оставио супругу и двоје малољетне дјеце.

Министарство одбране и Војска Србије предузеће све неопходне мјере за повратак тијела покојног Дејана у Републику Србију и пружиће сву неопходну помоћ његовој породици, додаје се.

Потпредсједник Владе и министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Милан Мојсиловић упутили су телеграме саучешћа породици трагично страдалог припадника Војске Србије.

 

ИЗВОРTANJUG
Претходни текстЛинта: Промоција лажних митова
Сљедећи текстНа Сокоцу обиљежавање 30 година од прве смотре српске полиције