Насловна Вијести Република Српска Мјестимично влажни коловози, поледица у вишим предјелима

Мјестимично влажни коловози, поледица у вишим предјелима

207
0

Због снимања документарног филма „Свједок“, данас ће доћи до промјене режима саобраћаја у општини Брод, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Од 10.30 до 12.30 часова доћи ће до обуставе саобраћаја на раскрсници магистралног пута Брод-Поље и улица Војводе Живојина Мишића и Бродског батаљона у мјесту Брод, општина Брод. За вријеме трајања обуставе, саобраћај ће се преусмјеравати улицама Змај Јована Јовановића и Стадионском улицом.

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија несметано, по сувим и мјестимично влажним коловозима, а у вишим предјелима и преко планинских превоја током јутара могућ је наилазак на локалну поледицу.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз, а возачима се савјетује опрезна вожња и да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Од сутра ће, ради деминерања бити привремено обустављан саобраћај на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова, уз 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Измјењен је режим саобраћаја на путевима Руданка-Добој, Србац-Горња Вијака1-Горња Вијака 2-Разбој-Тедин Хан-Теслић, Бањалука-Стари Мајдан два, Шипово-Ново Село.

Због радова измјењен је режим саобраћаја и у тунелу „Угар“, на дионици магистралног пута Црна Ријека-Угар.

Саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, због активираног клизишта на путевима Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, Бистрица-Подграб, Укрина-Горња Вијака, док се због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Шћепан Поље саобраћају за путничка возила одвија отежано, а за теретна је обустављен.

Вангабаритни терет кретаће се на путевима Гранични прелаз Рача-Бањ Брдо, Добриња-Богатић-Трново-Миљевина, Брчко-Лепеница-Станић Ријека-Каруше, а возачи на овим путним правцима треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн и на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се од 23.30 до 4.30 часова саобраћај обуставља.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а од 22.00 до 6.00 часова саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу.

На путу Тузла-Калесија због неопходних радова у тунелу Чакловићи од 22.00 до 6.00 часова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Радови се изводе и на путевима Јабланица-Мостар, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУмјерено облачно, локално уз слабе падавине
Сљедећи текстСутра Свети Трифун