Насловна Магазин Култура Младен Мачар представља нумеру “Сарајево” (ВИДЕО)

Младен Мачар представља нумеру “Сарајево” (ВИДЕО)

262
0

Нова пјесма соколачког кантаутора Младена Мачара “Сарајево”.

“Ово је пјесма о контакту који је потенцијално и љековит, и опасан, и застрашујући. Она је истовремено и пјесма дубоких људских осјећања каква се рађају на територијама великих људских, заједничких несрећа.Сарајево је пјесма о љубави, болу, неразумјевању, страху, немоћи,…али и љепоти, нади, потенцијалу.” каже Младен.

Младен се цијели живот бави музиком, иако не професионално. Осим што пјева, свира и акустичну, електричну и бас гитару и компонује. За пјесму “Сарајево” још каже:

“То је суштински покушај младог, заљубљеног човјека да схвати садашњост у којем се налази, али заједно са свим параметрима те садашњости. Његов лични, доживљени осјећај времена и простора, као средине гдје ствара нови живот, у којем схвата да само ослобођен тога што није његово у прошлости, може једино на темељу те слободе црпити енергију за будућност и бољи живот, без стереотипа који пријете да у њему убију сваки искрен доживљај и осјећај љубави према себи, другоме и средини у којој је параметар прошлости увијек суров и незаобилазан у сваком његовом кораку ка бољој будућности”– наставља Младен.

  1. У питању је Младенова ауторска пјесма, он ју је донио на свијет, изнио емотивно и технички, те снимио. У стварању спота и пјесме су учествовале, како он каже, четири врсте талената. Он сам потписује музику, док је текст писала његова супруга, Драгана Мачар. Музичку продукцију, микс и мастеринг радио је Филип Миовчић који је одглумио и страшило у пјесми. У споту су учествовала и њихова дјеца, а све то је замислио, изрежирао и монтирао Ален Алић. Цијела екипа се потписује као извршни продуцент.

 

Претходни текстСоколац: Ускоро кључеви за 64 корисника у два објекта социјалног становања
Сљедећи текстИзбоден у Гацку: У УКЦ Српске преминуо тешко повријеђени младић