Насловна Вијести На Другом међународном сајму туризма у Бањалуци више од 150 излагача

На Другом међународном сајму туризма у Бањалуци више од 150 излагача

23
0

У Бањалуци је почео Други међународни сајам туризма. Окупио је више од 150 домаћих и иностраних излагача из Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Турске, Грчке из других земаља ЕУ.

– Оно с чим се суочавамо и с чим ћемо се сигурно суочити, јесте потреба за обученом радном снагом. Управо зато се ови догађаји у наредном периоду организовани , поносни смо што смо дио тога. Желимо да послодавцима омогућимо радну снагу, то је први предуслов доброг развоја и експанзије туризма које очекујемо у наредном периоду – изјавила је министарка трговине и туризма Републике Српске, Сузана Гашић.

Привредна комора Републике Српске, заједно са Заводом за запошљавање Републике Српске, Министарством трговине и туризма Републике Српске, Удружењем послодаваца угоститељства и туризма и УСАИД Туризам пројектом, 21. априла организује Сајам запошљавања у туризму.

– Република Српска и БиХ има шта да покаже у области туризма, ово је један неискориштени потенцијал који у наредном периоду требамо да искористимо, а наравно на том путу развоја сектора туризма велику улогу ће имати квалитетна радна снага – додаје предсједник Привредне коморе Српске, Перо Ћорић.

Радницима би требали да се омогуће квалитетнији услови за рад и боља примања, у циљу задржавања радне снаге у нашој земљи.

– Позивам све послодавце да размисле на који начин радници би требали остати у фирмама, а с друге стране како привући нове раднике, ово је веома важна ствар, јер ако не дајемо добре услове за раднике, наравно да нећемо имати ни коме понудити нашу услугу – рекао је предсједник удружења послодаваца туризма и угоститељства Републике Српске „Хорека“, Далибор Шајић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСрбија и западни Балкан скинути са листе санкција на увоз нафте
Сљедећи текстСутра хладније са кишом, сусњежицом и снијегом