Насловна Вијести Источно Сарајево На постојеће коефицијенте посебно исказати топли оброк и регрес

На постојеће коефицијенте посебно исказати топли оброк и регрес

207
0

Синдикат правосуђа Републике Српске затражио је да радницима у правосуђу на постојеће коефицијенте посебно буду исказани топли оброк и регрес.

Предсједник Синдиката правосуђа Републике Српске Синиша Петровић подсјетио је да је Владином одлуком ове године прописан тачан износ топлог оброка који износи 0,75 одсто од просјечне плате, што за је ову годину нето осам КМ по дану.

„У новембру прошле године на састанку са предсједником Владе Републике Српске обећано нам је да ће доћи до повећања плата, што је и испуњено. Тада нам је речено да нема довољно новца да се испоштује обавеза коју прописује Закон о раду, а то је износ топлог оброка“, појаснио је Петровић у изјави новинарима послије синдикалног састанака за регију Источно Сарајево.

Петровић је подсјетио да је Народна скупштина Републике Српске крајем прошле године донијела закључак којим обавезује Владу да настави преговоре са синдикатима буџетских корисника о овом питању.

Он је навео да је просјечна нето плата у Српској премашила 1.000 КМ, а да су, како је рекао, „примања у правосуђу много мања“, те додао како се „мора ући у преговоре са Владом о њиховом захтјеву за посебно исказивање топлог оброка“.

Руководилац писарнице и статистике Дубравка Маријановић рекла је да висина плата радника у правосуђу са средњом стручном спремом тренутно износи 890 КМ и да су у тај износ урачунати и топли оброк и регрес.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБјелица: Родитељи да контролишу дјецу при кориштењу интернета
Сљедећи текстУ Источној Илиџи пронађена опојна дрога, једно лице лишено слободе