Насловна Вијести На првој сједници о избору предсједника Скупштине ДФ најавио блокаде

На првој сједници о избору предсједника Скупштине ДФ најавио блокаде

32
0

Посланик ДФ-а Славен Радуновић рекао је да је 49 посланика, међу којима је и ДПС, затражило да 1. марта буде одржана сједница Скупштине Црне Горе на којој би био биран предсједник парламента, али да за остале то није прихватљиво јер није познат кандидат.

Радуновић је послије Колегијума предсједника Скупштине рекао да су се стекли услови да ДФ покрене механизам „блокадом против издаје“, јер је, како је рекао, међу тих 49 посланика и пет посланика Социјалистичке народне партије /СНП/.

Он је рекао да не зна шта ће да одлучи вршилац дужности предсједника Скупштине Страхиња Булајић, али да је, како је навео, сигуран „да он није за то да држи руку ДПС-у“.

Посланик Коалиције Црно на бијело у Скупштини Црне Горе Милош Конатар рекао је да постоји сагласност да се приједлог за избор предсједника Скупштине нађе на првој наредној сједници парламента и навео да постоји сагласност да на том засједању буде расправљано и о Закону о локалној самоуправи.

„Наш став је да сједница Скупштине треба да буде одржана 1. марта и да на њој рјешавамо отворена питања, јер Црна Гора нема времена“, навео је Конатар и додао да је Булајић рекао да неће чинити опструкције.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСтање безбједности на подручју ПУ Источно Сарајево стабилно и задовољавајуће (ВИДЕО)
Сљедећи текстЈовица Горета први Паљанин који ће учествовати на Зимским параолимпијским играма у Пекингу (ВИДЕО)