Насловна Вијести Источно Сарајево Насеље Брезјак убудуће без честих прекида струје

Насеље Брезјак убудуће без честих прекида струје

224
0

За реконструкцију дијела 35-киловолтног далековода Соколац-Мокро и израду новог високонапоснког излаза за далековод „Унис“ биће уложено 150.000 KМ, нагласио је управник електродистрибутивне Теренске јединице Соколац Срђан Kнежевић.

Он је захвалио управи предузећа „Електродистрибуција“ са Пала, у чијем саставу дјелује Теренска јединица Соколац, за ову инвестицију којом се рјешава двадесетогодишњи проблем у електроснабдијевању.

„Данас се полаже седам километара високонапонског кабла, на дијелу далековода кроз насеље Брезјак, што је далеко више него што Соколац има укупно подземне високонапонске мреже“, рекао је Kнежевић новинарима.

Он је подсјетио да је било проблема у редовоном електроснабдијевању приградског насеља Брезјак, гдје је долазило до искакања далековода, због повезаности са сеоским подручјем, што се убудуће неће дешавати.

Kнежевић је истакао да су соколачки монтери данас имали помоћ у радној снази од колега из Вишеграда и са Пала.

Према његовим ријечима, постављањем кабла на дијелу далековода кроз насеље Брезјак биће завршена прва фаза овог пројекта, те слиједи друга, која подразумијева постављање кабла од објекта школе до трафостанице Соколац, повлачењем новог излаза за индустријску зону „Подроманија“, након чега ће потрошачи и соколачки монтери спремно дочекати наредне зиме.

„Ради се искључиво средствима `Електродистрибуције` Пале и реализује озбиљна инвестиција уз капитално улагање, властим снагама и властитом машинеријом“, истакао је Kнежевић.

У прошлој години „Електродистрибуција“ Пале инвестирала је више од 400.000 KМ у електродистрибутивну мрежу на подручју општине Соколац, а у протеклом дијелу ове године радило се на реконструкцији нисконапонске мреже у више насељених мјеста.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМиљана и Софија шампионке БиХ
Сљедећи текстПочела кампања „Оружје не штити, оружје убија“