Насловна Магазин Култура Настављена изградња звоника код храма у Андрићграду

Настављена изградња звоника код храма у Андрићграду

222
0

Настављена је изградња звоника код Храма Светог цара Лазара и свих српских мученика у Андрићграду, рекао је протојереј Драган Вукотић.

„У изградњи је трећи спрат, а планирано их је седам. Радове је помогла општина Вишеград са 5.000 КМ, а трошкови изградње једног спрата износе 13.000 КМ. Спрат који се тренутно гради биће завршен до краја априла“, навео је Вукотић.

Он је нагласио да општина Вишеград са Српском православном црквом има изузетну сарадњу и да помаже у свим пројектима – у обиљежавању храмовних слава и инфраструктурним радовима, за шта су захвални Општинској управи.

Вукотић је напоменуо да је општина Вишеград издвојила и средства за запослење једног радника у спомен-комплексу у Старом Броду.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је општина у буџету за ову годину планирала и исплатила средства за наставак изградње звоника.

„С обзиром на то да прошле године нисмо имали буџет, сада су се створили услови да можемо помоћи нашој цркви да настави изградњу важног објекта уз цркву“, истакао је Ђуревић.

Храм Светог цара Лазара и свих косовских мученика налази се на Његошевом тргу у Андрићграду и реплика је манастира Високи Дечани.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПо 500 КМ за запослене у Дому здравља
Сљедећи текстНачелник Божовић одржао састанак са становницима Трга Илиџанске бригаде